Baze de date email

Acum câteva luni, m-am hotărât să îmi deschid o mică afacere care să mă ajute să-mi rotunjesc cumva veniturile. Așa că am început croiesc haine. Totul a început mai mult ca un hobby, pentru că eu ador creațiile originale, așa că am decis să fac câteva haine pentru mine. Țin minte că am fost odată la bunici și am găsit în podul casei un sac plin cu petece și materiale. Bunica mea se pricepea în tinerețe foarte bine la creat haine. Iar mie îmi place foarte mult stilul pe care îl avea bunica. Mereu am adorat hainele ei, așa că am început și eu să îmi fac unele inspirate din anii 50. Am modificat unele rochii vechi pe care le găsisem tot în cufărul din pod, dar am și creat unele de la zero, folosind materialele găsite.

Am cumpărat de la un magazin cu produse și ustensile pentru handmade-uri niște fire de ață  și panglici speciale, niște nasturi cocheți, o foarfecă bună și un set de ace și m-am apucat de treabă. Și astfel am realizat primele mele haine.

A fost mai ușor decât părea, iar logodnicul meu mi-a spus că am talent. Desigur, fiind extrem de autocritică și perfecționistă, am crezut că doar vrea să mă încurajeze.  Ba mai mult, mi-a cumpărat o mașină de cusut și cât era ziua de lungă îmi petreceam timpul croind. Însă după ce niște prietene venite în vizită, au văzut rochiile și bluzele vintage create mi-au cerut să le fac și lor câteva. Apoi, toate cadourile pe care le ofeream celor dragi reprezentau ceva făcut de mine.

Văzând că cei din jur îmi apreciază micile creații am decis să trasform acest mic hobby într-o afacere. Mi-am făcut o pagină de Facebook și am încercat să-mi promovez acolo afacere. Însă nu m-am bucurat de prea mult succes. Doar prietenii erau cei care apelau la mine.

Așa că într-o zi, am citit mai multe despre o bază de date email. Inițial, mi s-a părut un lucru straniu, fiindcă eu nu cunoașteam mai nimic despre publicitatea online. Așa că am făcut câteva „mici cercetări”.  Am aflat că baza de date email furnizează doritorilor adrese de email unice pe care aceștia își pot trimite reclamele, astfel încât mesajul să ajungă la potențiali clienți. Mi s-a părut extem de interesant și am zis să încerc și eu. Trebuie să recunosc că această bază de date email a fost o investiție mică, dar care m-a ajutat să mă lansez cu adevărat în domeniul supraaglomerat handmade.

În urma emailurilor trimise, am început să fiu contactată de persoane din întreaga țară care să-mi ceară să le fac și lor tot felul de haine. Îmi trimiteau dimensiunile pe mail și poze cu modelele dorite și eu mă apucam de lucru. Baza de date email m-a ajutat să trimit oameniilor fotografii cu ceea ce îmi place mie să fac, iar lor li s-a părut destul de atractiv. Așa că după o vreme, au început să comande rochiile și hainele făcute de mine și nu după modele văzute pe net.

Vă recomand și vouă să apelați la baza de date email pentru a vă promova micile afaceri. Mult succes!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *